כיצד מתמודדת תעשיית שעוני האיכות השוויצריים עם ההגמוניה של אפל בתחום השעונים החכמים.
במשך שנים בזו קברניטי תעשיית השעונים השוויצרית למה שמכונה "שעונים חכמים" - אותם מיני מחשבים אותם עונדים על היד. הם התעוררו רק לאחר שאפל השתלטה על שוק השעונים העולמי והידוענים והטייקונים החליפו את שעוני היוקרה בשעונים חכמים.
ביריד השעונים המפורסם בעולם באזל וורלד, הציגה חברת הובלו היוקרתית את השעון החכם הראשון שלה: בית השעון הורכב מ 49 מ"מ מטיטניום, מעבד אינטל, עם מערכת הפעלה של גוגל ללבוש חכם (מבוסס אנדרואיד). השעון יוצר בעקבות פניה מפיפא שהציגה דרישות ספציפיות, והתאמות ל - 101 שופטי הכדורגל ועוזריהם, וכן ל2018 אוהדים שיהיו מוכנים להיפרד מסכום של כ-5000 דולר.
תג מחיר זה מציב את שעון ההובלו כשעון החכם היקר ביותר הקיים בשוק, אך מצד שני זהו גם המחיר הזול ביותר בו ניתן לרכוש שעון מחברה יוקרתית זו.
המהפכה הגדולה היא בכך שמותג יוקרתי כהובלו השייך לליגת העל של השעונים כרולקס "נכנע" לרוח הקדמה. עוד בשנת 2015 , כאשר הושק השעון החכם של טאג, התראיין מנהל הפיתוח של הובלו, טאג וזניט,זאן קלוד ביבר, ואמר שהפונקציות של שעון חכם אינן רלוונטיות להובלו.
בשנים האחרונות הבינו בחברה כי השעונים החכמים, כמו גם הטלפונים החכמים, אינם נתפסים יותר רק כציוד אלקטרוני אלא כסמל סטטוס. הידע שנצבר בחברת הבת טאג נוצל ליצירת שעון החכם של הובלו שהוא יצירת מופת של עיצוב ושל טכנולוגיה גבוהה.
מעניין לעקוב אחר העימות בין תעשיות ההייטק האמריקניות והדרום קוריאניות מול התעשייה המסורתית השוויצרית המאופיינת ביוקרה מאופקת ובייצור שעוני יוקרה הבנויים לשרת את הצרכן במשך עשרות שנים. בהובלו ציינו כי האג'נדה שלהם היא לבדל את המוצר שלהם מהמוצרים ההמוניים (לטעמם) של תעשיית ההייטק על ידי ממשקים ייחודיים למוצרי יוקרה אחרים. כך למשל הם מתכננים שילוב עם תעשיית מכוניות היוקרה בעלות מאפיינים של הייטק שייצרו ממשק ייחודי לשעון שלהם. הם מכוונים ליצור ממשקים נוספים לסביבת העבודה, המחייה ותרבות הפנאי של האלפיון העליון.
אנו נמשיך לעקוב אחר הקרב בין העולם של אתמול המנסה לשנות את פניו לעולם החדש.
עודד אסולין info@castelli-watches.com
תגובות